Pametni stanovi na Kosmaju - Koje su njihove prednosti?

Istraživanja su pokazala da pola sata boravka u šumi štiti imunitet čak 2 meseca. Zamislite kakav je tek višednevni efekat! Znajući ovo ne čudi što se sve više ljudi odlučuje da svaki slobodni dan provede okružen prirodom, te investiraju u stan na planini Kosmaj.

Druga najniža planina u Srbiji nalazise na samo 30-ak minuta vožnje od Beograda. Svojom nestvaranom lepotom nikog neostavlja ravnodušnim, tako da onaj ko je jednom poseti sigurno će doći ponovo.

Kosmaj se može pohvaliti bogatim bukovim i hrastovim šumama, kao i proplancima i livadama na kojima se nalazi više stotina biljaka. Očaravajući pejzaž upotpunjuju brojni izvori pitke vode, dok zečevi, srne i druge životinje koje možete sresti stvaraju pravu prirodnu bajku.

Ova planina se izdvaja i ružom vetrova. Ona se formira od vazdušnih struja sa Karpata i Mediterana stvarajuć ičist, zdrav vazduh, te se Kosmaj opravdano nalazi pod zaštitom države kao prirodno dobro od izuzetnog značaja.

Pametna gradnja na planini Kosmaj

Pametni stanovi su postali standard gradnje ne samo u velikim gradovima, već i na planinama. Oni podižu kvalitet života, donoseći najviši nivo udobnosti i sigurnosti.

Osnovu svake pametne gradnje čini skup naprednih uređaja koji mogu da prate različite indikatore i analiziraju ih. N aosnovu sprovedenih analiza pružaju svojim stanarima najbolje uslove boravka.

Karakterišu ih i povezani ekosistemi. Naime, međusobno povezani uređaji omogućavaju vlasnicima kontrolu nad svojom imovinom. Samim tim i bolje upravljanje, čak i kada nisu u svom stanu za odmor.

Upravo ove karakteristike poseduju stanovi u kompleksu Kosmaj Residence. Dizajnirani su tako da pružaju luksuzni boravak u skladu sa prirodom, te spajaju estetiku i funkcionalnost na najbolji način.

Koje karakteristike imaju pametnistanovi na Kosmaju?

Kosmaj Residence stanovi opremljeni su inteligentnom kućnom tehnologijom. Ona uključuje napredni interfon koji ima sistem za prepoznavanja lica. Takođe, pruža mogućnost otvaranja pomoću čitača kartica, šifratora, pa i pristup putem telefona

U enterijeru stanova nalazi se niz smart opcija. Smart prekidači za bojlere, za roletne i za grejanje -samo suneki od njih. Njima je moguće upravljati putem specijalne aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu, pre nego što stignete na Kosmaj.

Posebna pogodnost jeste meteo stanica koja ne samo da donosi podatke o vremenskim uslovima, već i prilagođavanja sistema na osnovu njih. Tako, na primer, u slučaju nepogode aktiviraće se automatsko spuštanje roletni.

Pored standardnih funkcija koje dolaze sa svakim pametnim stanom u kompleksu, Up Home smart sistem nudi i opcione, koji se mogu ugraditi po želji stanara. Jedna od njih jeste kontrola rasvete.

Stanari će moći putem svojih mobilnih telefona da rezervišu i dodatne sadržaje u kompleksu, kao što su sportski tereni, časovi jahanja, Wellnes i Spa, bazeni…

Prednosti boravka u pametnom stanu na Kosmaju

Pametni stanovi na Kosmaju su stvoreni sa idejom da učine boravak lepšim. Sistemi u njima omogućavaju da se oslobodite rutine i da uživate u svakom trenu.

Automatizovane funkcije kojima možete da upravljate sa daljine stvaraju ugodnu atmosferu već sa vrata. Ne samo da ne morate više da čekate da se stan ugreje ili dostigne prijatnu klimu leti, već ćete imati i odmah toplu vodu, dok kontrola roletni obezbeđuje obilje sunčeve svetlosti koja će vas dočekati u domu.

Ne treba zaboraviti i na visok stepen bezbednosti, te se možete prepusti uživanju u čarima koje nudi kompleks Kosmaj Residence.

Ukoliko želite da upoznate Kosmaj na najlepši način, kontraktirajte naše agente.