Zimske čari na Kosmaju - Uživajte u svom domu okruženi prirodom

22.1.2024

Uživanje u toplom domu uz šolju omiljenog čaja dok napolju sneg lagano prekriva ulice - predstavlja idilični opis hladnih dana.

Međutim, zima nije samo sinonim za boravak u svom domu. Iako je napolju temperatura ispod nule tako da vam se ruke u trenu smrzu, ovo doba donosi i zabavu.

Postoji čitav niz aktivnosti na otvorenom u kojima možete uživati zimi. I što je još bolje, u mnogim od njih možete uživati sa prijateljima i članovima porodice. Naročito ako se odlučite da slobodne dane provodete na planini. Čak i ako nemate godišnji odmor, budite bez brige uživanje u zimskim čarima nikada nije bilo bliže.

Zahvaljujući planini Kosmaj, koja je smeštena između Sopota i Mladenovca, na samo 30-tak minuta udaljenosti od Beograda, imate mogućnost da doživite pravi zimski vikend. Ne samo da će vam ovaj mini odmor vratiti energiju, već će doneti i nove uspomene vredne pamćenje.

Imamo zadovoljstvo da vam predstavimo ekskluzivnu ponudu savremenih apartmana u okviru kompleksa na Kosmaju. Ovaj luksuzni kompleks uključuje sve što je potrebno za nezaboravan boravak - bazen, saunu, spa centar, restoran i hotel. Svi apartmani su dizajnirani da pruže maksimalnu udobnost i eleganciju, savršeno se uklapajući u prirodno okruženje planine Kosmaj. Više informacija o ovom jedinstvenom projektu možete pronaći na našem sajtu ili ukoliko pozovete naše agente prodaje na telefone 069 40 50 000 ili 011 40 10 888.

Ukoliko se pitate kako da provedete snežni dan na Kosmaju otkrivamo vam u nastavku.

Priroda koja osvaja pri prvom pogledu

Kosmaj nije planina na kojoj možete skijati. Ipak, to ne znači da dobar provod nije zagarantovan. Poznata po neverovatnoj prirodi ova planina ne samo leti, već i zimi privlači pažnju.

Bogate bukove i hrastove šume, kao i brojni proplanci i livade, prekriveni snegom odišu šarmom, stvarajući jedinstvene krajolike koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Bilo da ste zaljubljenik u zimske aktivnosti ili, jednostavno želite opuštajući odmor, snežni planinski vrhovi Kosmaja čine pravu malu oazu mira, pozivajući vas da im se prepustite.  

Za razliku od svetskih zimskih destinacija koje u ovo doba karakteriše gužva, na Kosmaju vas čeka predah od gradske buke, ali i vreve koju stvara mnoštvo ljudi oko vas.

Upustite se u zimsku avanturu na Kosmaju

Šetnja po zimskim brdima može izgledati zastrašujuće, ali ne i na Kosmaju. Planinske staze su lepo markirane, tako da se bez straha možete zaputiti u šetnju po svežem vazduhu. Spektakularni prizori, nastali zahvaljujući snežnom prekrivaču, odvešće vas u nove predele, kao i do istorijskih znamenitosti, kojima se Kosmaj može pohvaliti.

Sve što vam je potrebno jeste topla, nepromočiva odeća i obuća i telefon sa dobrom kamerom kojim ćete ovekovečiti očaravajući ambijent koji se pruža svuda uonakolo.

Najbolja zabava za avanturiste i iskusne planinare jeste snow shoeing, tj. hodanje na krpljama. U pitanju je specijalna obuća za sneg koja podseća na mini skije. Takav dizajn obezbeđuje nesmetano kretanje po snegu, te se možete upustiti u duge šetnje kroz šume Kosmaja i neistražene staze.

Sankanje ima posebnu draž na Kosmaju

Ako tražite aktivnost koja je zabavna i uzbudljiva, ali ne previše naporna, onda je sankanje idealno za vas. Da,dobro ste pročitali!

Sankanje nije namenjeno samo za decu. Ovaj klasik među zimskim aktivnostima, praćen smehom, rumenim obrazima i osećajem neizmerne sreće, vratiće vas u trenu u detinjstvo.

Sanjkanje na Kosmaju je tradicija kojoj se svi posetioci raduju. Da li ćete požuriti prvi da se spustite? Ili se,možda, spremate da prestignete osobu ispred vas na sankama? Bez obzira koji je vaš stil, kada dođete do dna, sigurni smo da imate istu želju kao drugi - da se ponovo spustite niz snežno brdo.