Pet trikova za uređenje jednosobnog stana na Kosmaju

Život u velikom gradu, zaista, donosi mnoge prednosti. Međutim, mir planine ne može se ni sa jednom od njih porediti. Upravo zato sve više kako starijih, tako i mlađih generacija nastoji da svaki slobodni trenutak provedu u prelepom prirodnom okruženju Kosmaja.

Za oko 40-ak minuta vožnje iz glavnog grada možete stići u pravi raj na Zemlji. Iako je na drugom mestu po visini, odmah iza Avale, Kosmaj je prirodno dobro od izuzetnog ekološkog i društvenog značaja.

Na 626 metara nadmorske visine nalaze se bujni šumski predeli, očaravajući proplanci, izvori čiste vode i zdrav vazduh, koji će vam dati energiju, dobro raspoloženje i, naravno, uspomene vredne pamćenja.

Upravo na ovoj planini, u neposrednoj blizini nacionalnog parka, smešten je Kosmaj Residence. Jedinstveni kompleks predstavlja savršen spoj uživanja u prirodi i luksuznog načina života. Zahvaljujući odličnom položaju sa svakog kraja kompleksa pruža se neverovatan pogled ne samo na okolinu, već i na Bukulju i Divčibare. Dok prijatni mirisi bukove i hrastove šume pozivaju da krenete u šetnju nekom od planinskih staza.

Polazeći od modernih trendova u arhitekturi, ali uz poštovanje prirode, Kosmaj Residence pruža viši nivo planinskog komfora. Kompleks obuhvata 4 zgrade elegantnih, čistih linija eksterijera sa jedinicima kvadrature od 32 m² do 41 m².

S obzirom da je reč o jednosobnim stanovima njihovo uređenje je od vitalnog značaja ne samo za udobnost, već i potrebnu estetiku. Savete koji će vam u tome pomoći otkrijte u nastavku teksta.

Fokusirajte se na prirodu

Buđenje bez buke dok vas po licu miluju topli zraci sunca zvuči nestvarno. Međutim, uz Kosmaj Residence doživećete ovu bajku.

Prilikom projektovanja vođeno je računa o svakom detalju, uključujući i položaj. Kompleks je orijentisan južno takoda svaki stan obiluje sunčevim zracima i prirodnim svetlom.

Uz malo dekora dnevnu toplinu možete preneti i u večernje sate. Sve što treba da učinite jeste da najtamnije uglove svog stana „osvežite“ atraktivnim lampama.

Ukoliko ste spremni za veće radove onda iskoristite spušteni plafon i dekorativnu rasvetu kako biste postigli savršeno ambijentalno svetlo.

Birajte pažljivo boje u prostoru

Boje imaju glavnu ulogu pri opremanju manjih stanova. Da biste postigli efekat veličine stručnjaci savetuju neutralne, pastelne nijanse. Iako mnogima deluju monotono, uz pravu kombinaciju, vaš dom izgledaće moderno i zanimljivo.

Dodatna prednost ovih boja jeste da se odlično slažu sa prirodnim materijalima koji često ispunjavaju planinske domove.

Monohromatski izgled možete „razbiti“ dodavanjem detalja u toplim tonovima, kao što žuta, crvena i narandžasta. Ukoliko želite da vaš planinski dom odiše mirom i spokojem pravi izbor je plava boja, koja ima umirujući efekat.

Koristite rustične materijale na autentičan način

Ako želite da svom domu podarite rustikalni šarm najlakši način da to postignete jeste izborom nameštaja.

Počev od starinskih komoda napravljenih od masivnog drveta, pa do klub stočića od recikliranog drveta - ovaj materijal je obavezni element planinskog enterijera. Ne samo da daje dozu prefinjenog luksuza, već stvara vezu sa prirodom.

Osim drveta, kamen je, takođe, vernipratilac, a idealan je za ukrasne detalje na zidovima. Bez obzira da li je prirodni ili kvalitetna imitacija, svojom privlačnom teksturom ostavlja moćni efekat.

Okružite se mekoćom i nežnošću

Mekane, tople tkanine su sinonim za planinske domove. Zato u svoj enterijer unesite plišane pokrivače i jastučiće bogate bojama.

Nemojte zaboraviti da nijedan planinski prostor nije potpun bez tepiha od krzna. Modeli od pravog krzna plene otmenošću koja privlači pažnju. Ništa manje atraktivne nisu verzije od veštačkog krzna koje stvaraju prijatnu atmosferu.

Prepustite uređenje profesionalcima

Ukoliko želite da vaš planinski dom bude besprekornog dizajna poverite uređenje stručnjacima.

Kosmaj Residence investitori svojim kupcima nude mogućnost kompletnog opremanja angažovanjem profesionalnog tima. Od izbora boja u enterijeru, pa do dekora - svaki deo stana biće u skladu sa vašim željama i najnovijim standardima kvaliteta i dizajna.