Kupovina stana na planini Kosmaj

25.2.2024

Čist vazduh i očaravajući pejzaž prva su asocijacija za odmor na planini. Međutim, pre nego što se zaputite na željenu destinaciju morate doneti odluku o smeštaju. Da li je bolje uplatiti hotel ili iznajmiti apartman? Možda biste radije iznajmilip rivatnu kuću kako bi vaša porodica imala veći komfor? Ove i slične dileme oslobodiće vas kupovina stana na planini.

Oaza mira u neposrednoj blizini Beograda

Da li ste znali da u netaknutoj prirodi možete da uživate kad god poželite? Na samo 30-ak minuta vožnje od Beograda čeka vas planina Kosmaj sa svim svojim lepotama.

Iako se proteže na samo 626 m. nadmorske visine, te se nalazi na drugom mestu na listi najnižih planina uSrbiji, Kosmaj krasi neverovatna flora i fauna. Raskošne bukove i hrastove šume presecaju brojni proplanci i livade na kojima se može naći čak 551 vrsta biljaka i 300 vrsta gljiva. Tu je i više desetina izvora pitke vode, koji zaokružuju nestvarni pejzaž. Dok tokom šetnje možete sresti zečeve, srne, fazane, jerebice i prepelice.

Kosmaj se može pohvaliti i ružom vetrova, koja se formira od vazdušnih struja sa Karpata i Mediterana. Zahvaljujući njoj vazduh je ne samo čistiji, već i zdraviji, te se planina opravdano nalazi pod zaštitom države kao prirodno dobro od izuzetnog značaja.

Svakako, ne treba zaboraviti ni istorijski značaj koji ima Kosmaj. O tome svedoči spomen kosturnica na vrhu Beli kamen i spomenik borcima Kosmajskog odreda na vrhu Mali vis.

Šta donosi kupovina stana na planini?

Čak i samo par dana boravka na planini predstavljaju osveženje nakon užurbanog stila života u gradskim sredinama. Svež vazduh otklanja respiratorne probleme, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i obezbeđuje miran san. Takođe, miris planinskog drveća smanjuje simptome depresije.

Tokom toplih meseci planina ima posebnu draž, jer svugde uonakolo su nepregledna prostranstva zelenila. Njihovu tišinu remeti samo cvrkut ptica, stvarajući atmosferu koja prija svim našim čulima. Dok staze koje vode u bajkovite predele pozivaju nas da ih istražimo.

U zimski danima planina donosi pravu čaroliju. Beli prekrivač ispunjava radošću ne samo najmlađe, već i starije posetioce, tako da svako može pronaći svoju zabavu na snegu u kojoj će uživati.

Zapravo, boravak na planina je idiličan u svako godišnje doma. Upravo to je razlog zašto mnogi prednost daju ovakvom okruženju za svoj odmor.

Međutim, planina Kosmaj pruža mnogo više.

Zašto je kupovina stana na planini Kosmaj odličan izbor za svakog?

Posedovati stan na planini, zaista, pruža uživanje koje se ni sa čim ne može porediti. Ne samo da imate najviši nivo udobnosti i slobode, već nema ograničenja u pogledu izbora datuma zaodmor.

S obzirom da se nalazi na samo 55 km. udaljenosti od Beograda ne morate čekati godišnji odmor kako biste uživali u čarima Kosmaja. Već nakon posla možete se zaputi u svoj planinski kutak i provesti vikend daleko od gradske buke.

Blizina glavnom gradu skraćuje vreme provedeno u putu, što jedna od glavnih prednosti u odnosu na druge planinske destinacije udaljene nekoliko stotina kilometara. Složićete se, niko ne želi da gubi svoje slobodne trenutke u autu. Ne samo da vam štedi vreme, već čuva i vaš budžet. Razmislite koliko novca manje ćete izdvojiti za gorivo, što nikako nije zanemarljivo na godišnjem nivou.

Kupovina stana na planini Kosmaj omogućava vam i dodatnu zaradu. Poslednjih godina ova planina je posebno interesantna kako domaćim, tako i stranim turistima, te kada ne boraviti u svom prostoru možete ga iznajmljivati. Na taj način u kratkom roku vratićete uloženi novac, a zatim i ostvariti prihod.

Savršeni spoj prirode i modernog načina života

Pravu magiju Kosmaja „upakovanu“ tako da odgovara savremenom čoveku donosi Kosmaj Residence. Osmišljen sa idejom dase iskoriste blagodeti prirode, ali bez odricanja modernog života, izdvaja se komforom i besprekornom elegancijom.

Kompleks obuhvata 4 zgrade, pri čemu se u svakoj zgradi nalazi 44 stanova, od 32 m2 do 41 m2. Svi stanovi suprojektovani uz maksimalnu iskorišćenost prostora, a izrađeni su od najkvalitetnijih materijala.

Da biste imali planinski dom kakav ste oduvek želeli investitori vam daju mogućnost izbora boja u enterijeru i dekora stana. Dok za one koji se žele prepustiti stručnjacima na raspolaganju je kompletno opremanje stana od strane iskusnih dizajnera.

Poseban šarm čitavom enterijeru dajuprostrane terase, koja su potpuno uređene tako da možete odmah uživati uimpresivnom pogledu koji se sa njih pruža.

Ono po čemu se Kosmaj Residence razlikuje od drugih jeste i činjenica da kompleks okružuju zaštićene šume, koje se ne smeju seći. Samim tim ne morate brinuti da u blizini vašeg stana nakon nekoliko godina neće nići nove zgrade, koje će narušiti ne samo estetiku dizajna, već i vaš mir.

Više od stambenog kompleksa na planini

Osim luksuznog stila, kupovina stana na planini Kosmaj donosi i druge prednosti. Naime, projekat predviđa bogat raznovrsni sadržaj. Otvoreni i zatvoreni bazeni, Wellnes i Spa centar, igraonica za najmlađe, biskop na otvorenom - samo su neki od njih koji odmor podižu na viši nivo.

Ljubiteljima sporta na raspolaganju su teniski i košarkaški tereni, kao i fitnes centar. Dok avanturiste čeka jahanje, vožnja bicikla i kvadova.

Kosmaj Residence misli i na gurmane. U okviru kompleksa nalaze se restorani sa nacionalnom kuhinjom, te se možete prepustiti ukusnim zalogajima koje su pripremili vrhunski kuvari. Ukoliko uživate u kuvanju posetite markete sa visoko kvalitetnim domaćim i organskim proizvodima, koji će vam pomoći da pokažete svoje kulinarsko umeće.

Sezona odmora uvek je aktuelna, zato je sada pravi trenutak da razmislite o kupovini stana u Kosmaj Residence kompleksu. Za dodatne informacije možete nas kontaktirati direktno na našem sajtu ili putem telefona +381694050000 i +381114010888.